Ik ben Bart Tromp. Sinds een paar jaar woon ik, samen met mijn partner Beate, in Amsterdam. Beate is Mindfulness-therapeute. We bezitten sinds twee jaar een mooi oud huis in Carragosela-Espariz in Portugal waar we samen retraites organiseren.

15 jaar geleden ben ik in een diep dal geraakt door allerlei veranderingen in mijn leven. Een flinke depressie dreigde. Een goede kennis raadde mij destijds aan om hulp te zoeken bij een PRI-therapeut. Dat heb ik gedaan. Daar heb ik geleerd hoe ik zelf door deze periode heen kon komen en weer kon nadenken over de toekomst.Vrij van onnodige ballast. Belangrijk in die tijd was dat ik steeds beter ging zien dat ik onbewust gevoelens en emoties uit het verre verleden (vroege jeugd) plakte op gebeurtenissen in het heden . Daardoor werd mijn leven onnodig zwaar. De systematiek van werken met PRI heeft mij uit dit ‘misverstand’ kunnen halen.

Enige jaren daarna ben ik begonnen aan de opleiding tot PRI-therapeut. Na drie jaar opleiding ben ik mijn eigen weg gegaan. De combinatie van PRI en Haptonomie werd mijn pad. Lichaam en geest, allebei vertellen ze je een belangrijk verhaal . Een nieuwe benaderingswijze: in één sessie beide aan bod laten komen.

Luisteren..naar je lijf. Lichaam en geest.

Haptonomie onderscheidt je ‘echte ik’ en je ‘aangepaste’ ik. Van een leven vol met aanpassen wordt je uiteindelijk ziek. Voelen van je lijf en het verhaal wat je lijf je vertelt kan je weer dichter bij je ‘echte’ ik gaan brengen.

Dat gun ik iedereen.